söndag 17 mars 2013

IKEA´s baksida


Det har varit många skriverier och TV-inslag om IKEA på senare tid. Vilket kanske inte är så märkligt eftersom det är en svensk och världsomspännande koncern. Journalisterna kommer därför alltid att hitta något att berätta om. Är det inte hästkött i IKEA´s köttbullar så är det tårtor som innehåller annat olämpligt. Nästan som ett mediadrev där man vill måla upp företagets baksida.

Men jag hamnade på IKEA´s baksida på riktigt förra veckan. Inte bokstavligen. Hela området bakom det stora varuhuset var omgärdad av höga plank som inte gav någon insyn från vägen. Utom en smal grind där man kunde kika in på gården och  sticka kameran mellan gallret. Nästan som industrispionage J

Nu är det inte bara köttbullar eller tårtor som kastas längre utan en hel del andra produkter. Om allt härstammar från IKEA´s sortiment vill jag låta vara osagd. Det kann även vara en del av allmänhetens sopor. Men det fanns sänbottnar, soffor,elprylar och en mängd annat. Allmänhetens sopor brukar deponeras på vår återvinningscentral dit kanske allt detta skräp också kommer att fraktas. Hur det har gått med alla köttbullarna och tårtorna är det ingen som har skrivit om. Återvinner man något ur dessa mängder? Blir det djurfoder eller biogas? Som vanligt vet man inget om livet efter. Och sällan berättas det ........... vad hände se´n?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar